faq

Maksimalna brzina koju ebike Fantom može postići je 35 km / h. Prema propisima, električni bicikli mogu se kretati javnim putevima brzinom do 25 km / h. Nakon prekoračenja ove brzine, Fantom Smart System se automatski isključuje. Tako da možemo uživati u sigurnoj vožnji!

Da, prosječni električni bicikl teži od 23 do 35 kg, jer moramo dodati težinu motora, baterije i pogonskog sistema. Naš ebike FantomS teži približno 23 kg! Ne brinite da nećete osjetiti ovu težinu tokom vožnje.

U našoj ponudi imamo dve baterije: 10,4 Ah i 14,0 Ah. Obe teže oko 3 kg.

Vreme punjenja baterije je 4 – 6 sati.

Ne morate uklanjati bateriju. Može se puniti na dva načina

1. način – možete ukloniti bateriju s ebike Fantoma i povezati je negde drugde (npr. Negdje u kući).
2. način – ne morate uklanjati bateriju s ebike Fantoma. Punjač možete spojiti na bateriju koja se nalazi na ebike Fantomu.

Bateriju treba puniti najmanje jednom mjesečno ako ne koristite bicikl.

Životni vek naših baterija je 800-1000 ciklusa punjenja!

Dok koristi samo funkciju leptira za gas, domet ebike Fantoma je oko 40-45 km. Dok koristite sistem za pomoć pedalama i funkciju leptira za gas, domet ebike Fantoma je oko 85-90 km.

Naravno da možete! Celi električni sistem ebike Fantoma je vodootporan. Testiran je mnogo puta pa smo sigurni da je 100% siguran i da mu se ništa neće dogoditi.

Dajemo 24 meseca za ebike Fantom (za baterije i motore 12 meseci)

SMART FANTOM SISTEM opremljen je funkcijom PEDAL ASSIST SYSTEM (PAS). Na temelju senzora pokreta smeštenog u ručici, pomoć se uključuje pri okretanju pedala i bez napora može ubrzati bicikl do 25 km / h. Kontroler nove generacije pruža glatko ubrzanje bez trzaja. PEDALSKIM POMOĆNIM SISTEMOM možete upravljati pomoću LCD ekrana koji vam omogućava odabir 5 načina vožnje.

Nivo 1 – 25% snage motora (62W)
Nivo 2 – 40% snage motora (100W)
Nivo 3 – 65% snage motora (165W)
Nivo 4 – 85% snage motora (212W)
Nivo 5 – 100% snage motora (250W)

SMART FANTOM SISTEM opremljen je funkcijom THROTTLE, koja radi na sličnom principu kao na motociklima ili skuterima. Kada je gas uključen, motor isporučuje snagu i vozi bicikl prema napred, tako da možete uživati u “besplatnoj” vožnji (bez okretanja pedala)! Maksimalna brzina je 25km / h (ograničeno zakonom Evropske unije)

SMART FANTOM SISTEM opremljen je funkcijom CRUISER koja vam omogućava podešavanje konstantne brzine tokom vožnje biciklom. Zahvaljujući tome, električni bicikl će se kretati konstantnom brzinom koju je postavio korisnik.

SMART FANTOM SISTEM opremljen je funkcijom WALK koja omogućava uključivanje motora na relativno maloj, konstantnoj brzini, tako da korisnik može bicikl voditi pored sebe bez potrebe da gura cielu težinu bicikla (posebno korisno kada vožnja biciklom uzbrdo). Tada se bicikl kreće samostalno do 6 km / h

SMART FANTOM SISTEM opremljen je SMART LIGHT SISTEMOM koji vam omogućava da koristite:

– Prednja i zadnja svetla
– Signal levog skretanja
– Signal za skretanje udesno
– Svjetla upozorenja na opasnost
– STOP svjetla (leva i desna kočnica)
– Zvučni signal

Fantom tim će vam uvijek pomoći! Tu smo za vas! Molimo kontaktirajte nas na: prodaja@fantombike.rs

DA, na ebike Fantom možete instalirati dodatnu opremu, poput trke za prtljagu ili dečije sedalice.

Da, možeš! Kad se baterija isprazni, ebike Fantom bit će kao i uobičajeni bicikl (nećete moći koristiti električni sistem dok ponovno ne napunite bateriju).

LITIJUM-IONSKU bateriju koristimo samo s inteligentnim BMS sistemom.

Bilo koje jedno ili višekolosečno vozilo čija snaga prelazi 250 W i brzina od 25 km / h po zakonu više nije bicikl. Ne brinite, koristimo samo motor od 250 W s ograničenjem brzine na 25 km / h, tako da nemate registraciju svog ebike Fantoma!

Treba imati na umu da je najvažniji element električnog bicikla baterija. Stoga o tome treba pravilno voditi računa. Nemojte zaboraviti da testo nije dozvoljeno ostavljati na mestu s temperaturama ispod nule (npr. Garaža). To će sigurno smanjiti performanse i u ekstremnim slučajevima oštetiti bateriju. Stoga za zimu skidamo bateriju s bicikla i nosimo je u stan kako bismo je čuvali na sobnoj temperaturi!

Električne bicikle treba čuvati u zatvorenom. Imajte na umu da ostavljanje ebikea napolju je može oštetiti!

Ako ne planirate voziti električni bicikl tokom zimske sezone, takođe je važno napuniti bateriju najmanje jednom mesečno.

Sve zavisi o načinu vožnje koji odaberete dok vozite ebike Fantom. Kada odaberete funkciju leptira za gas, krstaricu i šetnju, ne morate koristiti snagu mišića. U slučaju sistema za pomoć pedalama (PAS senzor) za aktiviranje ove funkcije morate upotrijebiti snagu mišića (za korištenje PAS senzora morate započeti klizanje). 

Električni bicikl zahteva slično održavanje kao i tradicionalni bicikl. Da biste izbegli kvarove i probleme, trebali biste redovito čistiti prljavštinu, prašinu i blato. Takođe je važno puniti bateriju najmanje jednom mesečno, kada ne koristite bicikl.

Korisničko upustvo za upotrebu ebike Fantoma možete preuzeti s naše web stranice: www.fantombike.rs na kartici “DOWNLOADS” iz glavnog izbornika na vrhu web stranice. Datoteka je u PDF formatu.

Upute za montažu ebike Fantoma možete preuzeti s naše web stranice: www.fantombike.rs na kartici “PREUZIMANJA” iz glavnog izbornika na vrhu web stranice. Datoteka je u PDF formatu.

Garancija za ebike Fantom može se preuzeti s naše web stranice: www.fantombike.rs na kartici “PREUZIMANJA” iz glavnog izbornika na vrhu web stranice. Datoteka je u PDF formatu.

Katalog ebike Fantoma možete preuzeti s naše web stranice: www.fantombike.rs na kartici “PREUZIMANJA” iz glavnog izbornika na vrhu web stranice. Datoteka je u PDF formatu.

DA! Baterija je prilagođena za postavljanje na okvir bicikla. Ima montažnu ploču koja je trajno pričvršćena na okvir. Tada se baterije mogu jednostavno i brzo ukloniti pomoću ključa i poneti sa sobom radi punjenja ili zaštite od krađe.

Sve naše baterije imaju BMS sistem (Battery Management System). BMS sistem u baterijama koristi se kako bi ćelije funkcionisale što je duže moguće. BMS sistem nadgleda svaku ćeliju akumulatora od prekomernog pražnjenja i prekomjernog punjenja. BMS sistem koji se koristi u baterijama takođe ima balanser, koji izjednačava nivo napona između pojedinih ćelija, omogućavajući ravnomjerno pražnjenje i punjenje baterije. Oni su takođe pouzdani, stabilni i odlikuju se visokom efikasnošću i visokim nivoom sigurnosti.

Fantom tim želi vas pozvati da posjetite našu ebike prodavnicu ili nas kontaktirate putem telefona ili maila.

eBikeFantom